Iedereen kan verschillen van mening over de definitie van goede voeding. Er bestaat een groep die het enorm belangrijk vindt dat je elke dag ontbijt, luncht en dineert. Op deze manier zorg je voor een goed eetpatroon waarbij je ’s ochtends iets kleins eet om de dag op gang te brengen. De meeste voedingswaarde krijg je vervolgens binnen in de lunch en avondeten. Er zijn ook mensen die juist ver weg willen blijven van alle vleessoorten en liever veganistische eten. Bij een gevarieerd eetpatroon komt meer kijken dan de frequentie van je eten maar ook de kwaliteit van de producten die in de winkel te krijgen zijn. Onder andere op deze manier eet je gevarieerd, lees verder want dit artikel gaat je alles uitleggen over een goed voedingsplan.

De basis voor voeding met aardappelen, vlees, groente

Je kan kiezen voor het traditionele waarbij je elke Nederlandse avondmaaltijd gevuld wordt met aardappelen, vlees en groente. Het is typisch Nederlands en sommigen waarderen dit, anderen hebben een afkeer tegenover deze maaltijd. Over het algemeen is aardappelen op zich best droog. Daarom zijn er veel huishoudens in Nederland die er ook nog jus bij toevoegen in een aparte pot. Daarnaast is fruit en groente ook erg lekker. Probeer sowieso elke dag een stuk fruit te eten zoals een appel of banaan. Verder is groente natuurlijk onmisbaar en hoor je dagelijks te eten. Dit kan je mengen in een AVG gerecht met vlees en aardappelen. Je kan ook een compleet gang maken met alleen groente zoals een wok gerecht of spinazie.

Aanvullende etenswaren die je kan overwegen zoals brood en zuivel

Dit soort etenswaren is in Nederland razend populair. Sommigen vinden dat te veel brood juist slecht voor je is net als te veel zuivel. Maar het is wel aan te raden om een klein gedeelte van je dieet met zuivel te vullen zoals yoghurt, kaas of melk. Verder kan je voor de latere avonden wat kleins nemen om te knabbelen zoals snacks en nootjes. Met een kleine hoeveelheid snacks is niets mis mee. Dit is met name lekker en ook gezellig voor tijdens films en andere late avonden waar je aan het bijpraten bent met vrienden. Noten worden ook beschouwd als gezond. Een bakje of handje noten is meer dan voldoende om aan je gezonde vetten te komen. Probeer niet de hele zak mee te nemen want dan kom je eerder in de verleiding om alles achterover te schuiven. Zodra je dit doet dan kom je binnen de kortste keren enorm veel kilo’s aan.