Een scooter of scootmobiel is een grote aankoop. Het is een handig vervoersmiddel om snel korte afstanden af te leggen. Maar welke merken zijn er en waar moet ik op letten bij de aanschaf? In deze blog vind je handige tips die je helpen bij de aanschaf van jouw scooter of scootmobiel. We bespreken hieronder een aantal bekende merken brommers, scooters en betaalbare scootmobielen. Daarnaast vind je een handige vragenlijst met vragen die je jezelf kunt stellen bij de aanschaf.

Verschillende merken brommers en scooters

Er zijn verschillende merken brommers op de markt gebracht. Daarom kun je het beste eerst goed kijken naar welke merken er zijn en de kenmerken die bij de scooters horen. Alle scooters hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Er kan niet zomaar worden gezegd dit is het beste merk, want iedereen heeft een andere smaak, iedereen stelt andere eisen aan een brommer. Dus het is belangrijk dat de meningen uitgesproken worden en er samen met de verkoper wordt gekeken welk brommermerk het beste bij iemand past. De bekende merken die er voor brommers zijn Aprilla, Gilera, Honda, Italjet, Keeway, Kymco, Malagutimoto, Peugeot, Piaggio, Derbi, Suzuki, Sym, Tomos, Vespa en Yamaha. Deze merken worden ook allemaal aangeschreven als goede merken.

Merken scootmobiels

Als je een scooter met 4 wielen zoekt dan kom je uit een scootmobiel. Deze zijn er van veel bekende merken en leveranciers. Bekende namen zijn Handicare, Quingo, move, Invacare en Vermeiren. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Gebruik de keuzehulp van Scootzorg.nl voor aankooptips en aanvullende informatie.

Doe je eigen onderzoek

Het is daarom goed om eens te gaan kijken welke merken je aanspreken en wat de voordelen en de nadelen zijn. Hier kom je makkelijk achter door op het internet te gaan. Vaak kom je op een forum uit waar mensen praten over de verschillende scooters die er zijn. Op deze manier kom je in contact met mensen die praktijkervaringen hebben met deze brommers een goede manier om eens te gaan lezen wat de mogelijkheden zijn en welke voor- en er zijn. Dit is een goede manier om zelf een goed merk te kiezen en om na een tijdje ook eens over te stappen op een ander merk. Je hebt namelijk keuze genoeg en eens overstappen is voor de afwisseling ook wel leuk. Daarom moet je maar eens kijken welke merken aan scooters er allemaal zijn en bekijk dan ook eens de modellen want er zijn er ongelofelijk veel op de markt.

Voordat je een brommer of scoot gaat kopen moet je jezelf eerst een paar vragen stellen om te weten wat voor type voor jou geschikt is.

  • Wat wil ik met mijn scooter kunnen doen?
  • Wat mag mijn scooter kosten?
  • Welk merk spreekt mij het meeste aan?
  • Moet de scooter nieuw of tweedehands zijn?
  • Wat zijn de kosten voor onderhoud per jaar?
  • Hoeveel gaat een rijbewijs kosten en hoeveel zijn de verzekeringen als het gaat over scooters?
  • Kan ik alle kosten voor mijn eigen rekening nemen als er bijvoorbeeld schade komt?